Asociatia de proprietari Bloc B5 Balta Alba

Subtitle

Saituri partenere

Vechiul Grant, o fărîmă din istoria acestui cartier muncitoresc.

Universul terapiilor, o multitudine de sfaturi și remedii pentru rezolvarea unei mari game de afecțiuni fizice și psihice.

Facultatea de instalații pentru construcții - promoția 1991

Prin intermediul saitul Asigurare nu mai e nevoie să pleci de acasă pentru a încheia poliţele obigatorii sau facultative pentru casă, maşină, călătorie, malpraxis, sănătate, viaţă, etc. 

Personalități românești

Puteți găsi aici o lucrare deosebit de interesantă: Personalități românești, dicționar, autor Ecaterina Țarălungă.

Războiul apelor

Un articol extrem de interesant aici

„Mă bucur că tuturor li se pare firesc să se plângă de încălzirea globală când ninge”.
Pentru că e limpede că nu există suficiente resurse medicale care să rezolve the big buba la cap. Simt că lupta pentru pace o să ne omoare, nu războiul. Şi în fond, decât să dea în cap la oameni pe stradă, mai bine să susţină salvatorii planetei că ninsorile şi viscolul ar trebui să ne pună pe gânduri când se petrec iarna. Nici căldurile astea de vară nu ar trebui să ne lase cu mâinile încrucişate.
Nu mi-e clar deocamdată ce atitudine ar trebui să avem faţă de primăvară şi toamnă, dar simt că pregăteşte Bono un cântecel. În această atmosferă de completă dereglare, am aflat o veste bună, care mi-a confirmat că George Orwell e cu noi şi că nu ne va părăsi niciodată. La capătul unor lungi procese, Berlin a devenit primul oraş din Germania în care copiii au dreptul să facă gălăgie când se joacă, în locurile special amenajate pentru astfel de activităţi enervante.
M-a trecut un fior citind formularea oficială: hărmălaia din grădiniţe, şcoli şi parcuri e fundamentally and sociably tolerable. Poftiiim!? Iar domnul Axel Strohbusch, de la Department of Noise Protection, admite că, totuşi, copiii au dreptul să facă deranj sonor în timp ce cresc. Adevărul cel mai incomod este acela că ne confruntăm în primul rând cu imbecilizarea globală în numele civilizaţiei. Şi abia mai la urmă cu dereglări climatice la Vancouver şi Dăbuleni.
Topirea gheţarilor este nimic faţă de dispariţia subită şi voluntară a atâtor miliarde de catraliarde de neuroni. Sună aberant o lume în care chinezii îşi închid fabricile de poluare, iar aurul este lăsat să zacă liniştit în pământ, pentru a nu mai distruge natura, nu? În schimb pare infinit mai firesc să citim că în România s-ar putea amenaja nişte depozite de deşeuri nucleare şi să aflăm de la un ministru că nu trebuie să ne facem griji, pentru că sunt nişte construcţii foarte sigure.
Excelent, asta înseamnă oportunitate. Dacă tot avem atâtea zone frumos defrişate, nu ar merge de la sine nişte magazii radioactive acolo? Şi am aflat de la un alt demnitar că un pic de mercur (pe care îl conţine nu mai ştiu ce vaccin) face bine la organism. Păi, cine a fost în Vietnam ştie că un păhărel de napalm luat dimineaţa, pe scheletul gol, face minuni. Iar un glonţ-n ceafă vindecă orice durere de cap (fără să ne mai otrăvim cu medicamente de la conspiraţioniştii farmaceutici).
Uneori mă gândesc că ziua în care o să le vină ideea să încerce şi cu cianură, văzând că nu se descurcă altfel cu noi, poate nu e chiar aşa de rea cum pare. Deja facem prea mult deranj, copiii încă mai ţipă când se joacă, există mult prea mulţi oameni care nu au aderat la corectitudinea politică şi încă şi mai mulţi care cred că progresul speciei se măsoară în funcţie de etajul la care locuieşti, fără să poţi deschide fereastra. Şi pe lângă această atmosferă construită de minţi înguste şi obsedate să dea cu spirt pe tot ce e viu, mai e şi un alt fenomen cataclismic. L-aş numi înrăutăţirea globală.
El se manifestă foarte vizibil la periferiile oraşelor, acolo unde urâţenia absolută este admirabil desfăşurată cu a big help from the people. Asta se petrece oriunde, dar aici unde suntem noi e aproape joc de strategie, molimă. Încă îmi place să cred că detaliile pot salva tabloul general. După fiecare plimbare în afara oraşului, revin cu o mare îndoială şi cu hectare de oribil în memoria vizuală. După ce că se trăieşte prost, multă lume se gândeşte să mai fie şi urât.
Sunt frumoase momentele în care realizezi că totul e de schimbat. Păcat că e nevoie de dinamită, multă dinamită. Mă uit cu multă compasiune la cei care turuie la televizor despre gropi, gheaţă, încălzire globală, fonduri europene, tradiţii, pensii, plante etnobotanice şi faună animală. Ce bine că suntem aşa de ocupaţi, pentru că dacă am realiza ce lume monstruoasă şi hidoasă am construit, am cădea seceraţi pe loc.
În fond nu a mai rămas mult de distrus, mai sunt nişte case de dărâmat, nişte copaci de tăiat, ape de poluat, nici nu ştii cum te iei cu treaba şi trece timpul. De-asta ne face bine încălzirea globală – cum are nevoie câinele de o jucărie de cauciuc cu care să umple de bale toată casa. Drăguţul de el, uite ce frumos se joacă.
Culmea, speranţa vine tot de la clasici. Iată cât de pesimist era Cicero în anul 43 înainte de Hristos, chiar şi fără să-l cunoască pe Al Gore: Vremurile sunt rele. Copiii nu-şi mai ascultă părinţii şi toată lumea scrie cărţi.

Excesul de sare zahar si … minciuni !


Europenii importau cantitaţi imense de sare din Dacia, deşi aveau şi ei exploatări. De ce ? Sarea  lor era fără iod ! Fără iod in alimentaţie e jale! "Ca sarea în bucate", spune povestea, ca măsură a iubirii! Mesajul e mai actual ca niciodată ! Şi e singura poveste de acest fel de pe Pământ!  Dar l-au modificat:


 ... Excesul de sare, zahăr şi grăsimi, daunează grav sănătăţii !

 Ăsta  e avertisment medical! Nu Petre Ispirescu! Să  luăm cuvânt cu cuvânt: exces, sare, zahăr...
 
Ce înseamnă exces ? La prima citire, prea mult, dar raportat la masa corporală ?  Între corpul unui copil de 20 de kilograme şi cel al unui adult de 120, e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunţi exces, sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi... Între cel de la munte, care bea apă puternic magnetizată şi aproape pură, şi cel de la şes, care primeşte apa cea mai infectă, cel de la munte va solubiliza si elimina mult mai repede substanţele ! Şi de fapt cui se adresează televiziunile cu aceste spoturi ? Că nu suntem la fel ! Suntem unici, domnilor, cu organele noastre, cu metabolismul nostru, cu stilul de viaţă, cu totul, fiecare e unic în felul său ! Şi nici nu avem aceeaşi grupa sanguină ! Şi diferă şi RH*-ul – purtătorul de oxigen din sange ! Unii au predominant Cuprul (-), alţii – cei mai multi – Fierul (+) !  
 
 Sarea! Orice reacţie a apei cu sarea produce căldură! Iar sarea formează principalul electrolit care, scos din sânge, reduce de 11.000 de ori viteza transferului informaţional către creier !!! Hmm! Intuiţia îmi spune că ăsta e scopul lor: să devenim legume! La muncă! şi înapoi...acasă, la televizor... unde ni se repetă zilnic prostiile astea: "excesul de sare zahăr şi grăsimi dăunează grav  sănătaţii". Dar excesul de alcool, tutun şi medicamente? Nu e mai periculos? Ba da! Dar aduce profituri imense, accize şi taxe! La nivel mondial! Şi e bine să ai multe legume în sistem ! Pentru ca legumele îşi plătesc taxele... la zi !
Amintiti-va : ce face medicul prima data in spital ? Schimbă regimul alimentar, fără sare... adică taie legăturile informaţionale cu creierul, ca să poată trimite medicamentele peste tot. Amorţeşte creierul pentru că altfel, acesta, ar reacţiona imediat la chimicalele administrate! Ar declanşa alergii! 

 Dar zaharul? Zaharul e purtator de un cu totul alt tip de informatii ! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natura cu ajutorul apei ! Vorbim de zaharurile multiple din mierea de albine... naturala! Glucoza participă direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN)!!! Adică a evoluţiei dvs.! Vitalitatea dvs. si a copiilor dvs., atentia, concentratia, focusarea, vin din zaharurile naturale! Şi evoluţia dvs. genetică !

 Grăsimile?! Să vedem ce spun studiile! Colesterolul ajută la formarea membranelor celulare; la  sinteza hormonilor în glandele suprarenale şi în ovar; este indispensabil digestiei lipidelor, în urma  transformării de către ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariţia depresiei, comportamentului violent, sinucidere, creşterea riscului de infarct miocardic şi mai ales o slabă funcţionare a sistemului imunitar. În trecut, cineva cu un regim alimentar ce conţinea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal. (JAMA 2001; 285:2486-2497).  Asta până când, cei de la OMS, au hotărât să schimbe normele! Să le coboare la 200! Imediat, au apărut 36 de milioane de bolnavi, şi 4,3 de miliarde de dolari pe an, câştig, dintr-un foc ! ...
 
 Între ştiinţa unora şi intuiţia lui strămoşească, ciobanul român a ales  Intuiţia ! Tot cu slană, pită şi pălincă trăieşte ! Cum aţi vrea sa-şi crească oile, să lupte cu frigul, cu ploile sau cu urşii? Şi cu cojocul de 40 de kilograme?
 
 (Din Romanul "Apa -secretul vietii" – Dan Scriban, ian.2010)