Asociatia de proprietari Bloc B5 Balta Alba

Subtitle

Borduriada şi minunatul zgomot al picamerelor.

Prin grija primarului nostru sînt înlocuite iar bordurile, asfaltate trotuarele, înlocuite gardurile metalice din jurul gardurilor verzi. Totul intr-un mirific zgomot continuu, care nu încetează nici noaptea, nici în zilele în care bugetarii au liber. Din spirit al protecţiei mediului frunzele nu mai este folosită mătura, coasa, grebla ci totul se face cu fel de fel de maşinării consumatoare de benzină şi producătoare de zgomot. Nu ştim de ce sînt tunse tufişurile şi  iarba aproape în fiecare zi, poate pentru a se da frunză la cîini(care, că nu mai prea sînt).

În parcurile betonate din plin şi concesionate pe suma colosală de 6.000 de euro pe an (din cîte am auzit), e o atmosferă muncitorească extraordinară, mai ales de 1 şi 2 mai cînd se tundea iarba, maşini zumzăitoare o cărau pe cea depozitată pe alei printre cei ce nu vroiau să sărbătorească prin muncă această sărbătoare. Pentru cei ce nu s-au plimbat prin parc în aceste zile primarul le garantează repetarea acestei atmosfere înălţătoare în fiecare week-end.


În această ordine de idei propunem primăriei montarea de borduri în cabinele ascensoarelor, la ferestrele blocurilor reabilitate, asfaltarea palierelor şi înlocuirea bianuală a tuturor acestor consumabile.


Mulţumim pe această cale şi pentru micşorarea numărului locurilor de parcare, operaţiune întrecută doar de calitatea noilor borduri care delimitează fiecare loc de parcare.


Şi era să uit de minunatul zgomot al motosuflantelor de frunze ce se face suav auzit sîmbătă dimineaţa la ora 8:00.

Ţeapa cu reabilitarea termică !!!

http://www.baniinostri.ro/Finante-personale/Cat-va-costa-izolarea-termica-a-blocului--a1149.html

http://fapr.ro/Interesul_National/index.php

Ca să vă faceţi o idee asupra acestei mega, hyper, super afacere vă furnizez cîteva date, iar calculele le puteţi face şi singuri.

Lucrarea pentru un apartament cu 3 camere costă undeva în jur de 10.000 de euro. Da, aţi citit bine, pentru două roabe de polistiren românul plăteşte o sumă enormă. Din aceşti 10.000 în sectorul 3 cetăţeanul turmentat, că dacă era treaz nu semna un asemenea contract (în care preţul nu este specificat, asociaţia fiind obligată să-l accepte ulterior lucrării), va plăti din buzunar 2.000 de euro (20 %, restul de 80% fiind gratis, adică plătit din bugetul de stat şi bugetul local, adică tot din banii noştri). Pe lîngă asta unor bani publici (bugetul de stat şi cel local) li se dă o destinaţie privată (imobilul în care locuiesc 100 - 200 de persoane) ceea ce nu ştiu dacă e chiar legal.

Se susţine că economia care se face este de 40% din costurile de încălzire. Socotind 5 luni de iarnă pe an, cu un cost al căldurii de 250 lei/lunar, rezultă o economie anuală de 750 lei. 10.000 de euro la un curs de 4,2 lei/euro înseamnă 42.000 lei ceea ce înseamnă că perioada de amortizare a acestei investiţii este de numai ... 56 de ani. Acum spuneti-mi un singur om sănătos la cap care ar face o asemenea investiţie.

Chiar pare tot acest circ grijă pentru banii cetăţeanului şi pentru mediul înconjurător?

Din contră, la un moment dat e posibil ca cei ce nu vor avea bani să plătească să fie executaţi silit şi să li se ia casa pentru cele 2 roabe de polistiren folosite. Poate acum rîdeţi, dar atunci în mod sigur nu va mai fi de rîs.

Ţeapa cu repartitoarele

http://fapr.ro/FAPR/info_utile/repartitoare.php. FAPR este site-ul Federaţiei Asociaţiilor de Proprietari din România şi este condusă de RADU OPAINĂ.

Cititi si ceea ce patesc cei care isi iau tepe pe site-ul Misiunea casa:

Cred că aţi urmărit emisiunea de la TV referitoare la marea ţeapă cu repartitoarele. Va urma ţeapa cu reabilitarea.

 

Sper să începem să trecem prin filtrul gîndirii noastre ceea ce auzim şi să nu le mai facem jocurile!